Samen oefenen helpt echt

Voeg je koptekst hier toe

Wij lazen een leuk artikel van een collega tennistrainer. Vooral interessant voor ouders van kinderen die tennissen met blauwe en rode ballen, maar ook voor alle andere ouders natuurlijk!

“Deze week een link vanuit de tennisschool met een concept wat we op geheel eigen wijze wegzetten; “ouder-kind tennis”. Ondanks dat rode ballen het (t.o.v. gele ballen) makkelijker maken voor startende kids om te tennissen, blijft het voor de meeste toch lastig om snel tot rallyen te komen. Helemaal als ze maar 1x in de week op de baan staan en met een leeftijdsgenootje over te spelen (in plaats van een ouder of een ouder jeugdlid).

Los van het op vele clubs georganiseerde Ouder/Kind toernooi, hebben de meeste blauwe/rode kinderen weinig extra speelmomenten. In mijn ogen ideaal om tijdens dit toernooi voor blauw en rood samen met ouders te tennissen. Deze ouders (opa’s en oma’s, ooms en tantes) zijn een soort hulptrainers en leuk effect kan zijn dat ouders zelf ook uiteindelijk lid willen worden.”

Als tennisschool zijn wij het eens met de schrijver. Ook wij zien bijvoorbeeld na een Ouder/Kind toernooi significant verbetering in spel, en ook in de succesbeleving. Hetzelfde geldt voor kinderen die meedoen aan de jeugd clubkampioenschappen.

Daarbij geldt voor iedere ‘kleur’ jeugdtennisser: als ouders wekelijks spelen met hun tennissende kinderen, dan wordt de 3e versnelling ingezet. Samen tennissen zorgt ervoor dat kinderen enthousiast worden en met steeds meer plezier gaan tennissen.

Tennis is een ook een technische sport. Daarom is succesbeleving en tennis’spel’ bij startende tennissers een voorwaarde om tennis echt leuk te gaan vinden. Daarom adviseren wij 2 x in de week lessen voor Blauw/Rood om zo spelenderwijs alle motorische vaardigheden en de zogenoemde basisvaardigheden goed aan te leren. Hier heb je als tennisser je hele leven plezier van.

En wat gaan wij aankomend jaar doen om het oefenen met ouders te stimuleren?

  • Als ouders weer bij de les van de kinderen mogen zijn: meehelpen met de les om zo samen te leren spelen en oefenen. Dit plan is in ontwikkeling. Vanaf de zomerlessen 2021 willen we dit gaan toepassen.
  • Bij tennisclub Flehite: Een Rode Toss organiseren (bijv. op woensdagmiddag). Een uurtje spelen met ouder(s) en/of oudere jeugd.

Veel sportplezier en succes namens het team van Tennisschool Pruijs!

Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.